donderdag 4 april 2013

De Magische Passen van Carlos Castaneda



Het zijn specifieke fysische bewegingen die als effect hebben dat het onze Vitale Energie opnieuw laat circuleren. Het is dezelfde Energie die we hadden toen we klein waren maar die we, eens volwassen, vaak niet meer tot onze beschikking hebben.

‘Waar is deze Energie naartoe?’ vragen we ons dan af.

Tussen de fase van ‘kind-zijn’ en ‘volwassen-zijn’ hebben we de opvoeding, het feit dat we moeten voldoen aan de regels van onze samenleving en de gewoonten die we kregen. Dit alles leidde ertoe dat we deze Energie, die zich aan de rand van onze aura bevindt, in ‘stand-by’ zetten waar ze na enige tijd volledig bevriest. Ze wordt zodanig ontoegankelijk dat het ons onmogelijk is ze weer in omloop te brengen. De ‘Magische Passen’ hebben als natuurlijk effect, of wij het nu geloven of niet, deze Energie te reactiveren! 


Toen de ‘sjamanen’ in hun staat van ‘superieure’ perceptie waren, namen zij spontaan houdingen aan. Ze zagen zich bewegingen maken die hen veel Energie gaf en voelden zich hierdoor bijzonder opgeladen.

De bijzonderheid is ook de ‘Innerlijke stilte’ die dit teweegbrengt en die vergroot naargelang men dit meer en meer beoefent. Het is in díe momenten van volledige stilte dat men een glimp van het Goddelijke kan opvangen. In feite zijn deze bewegingen sinds mensenheugenis doorgegeven van Meester op volgeling, van Sjamaan op leerling. Het is de gerenommeerde antropoloog Carlos Castaneda, die zelf gedurende dertig jaar les kreeg van een Sjamaan, die ze vrijgaf.


‘Overvloed,’ ‘voorspoed,’ en ‘succes’ zijn woorden die van oudsher de vertoning van tastbare rijkdom beschrijven, en hoewel het ervaren hiervan ons leven zeker aangenamer kan maken, zijn ze op zich zelf niet ons doel of bestemming op een pad met hart – onze reis in het leven waar we aan de zijde van de Spirit wandelen. Het doel waarvoor de zieners van don Juan’s lijn leefden was het verhogen van bewustzijn. En op hun weg daar naar toe verworven ze alles wat ze nodig hadden; en als beroemdheid, geld, erkenning of invloed op hun pad kwam, zagen ze dat als een bijkomstigheid van het verhogen van bewustzijn en niet andersom. Want deze zieners kenden een simpele waarheid – dat het op één lijn met de Spirit wandelen inspanning vergde – een waardige inspanning van het onder de oppervlakte kijken van het maatschappelijke geloof dat iemands voorspoed ten koste moet gaan van een ander, of dat iemand anders verantwoordelijk is voor hun voorspoed in plaats van zijzelf. Door deze ideeën te laten varen, verwelkomden zij stilte en hun wezenlijk uitbundige dankbaarheid voor de overvloed die ze bezaten. Ze kwamen te weten dat door onderdeel van de Spirit uit te maken, ze dezelfde creatieve krachten bezaten als de Spirit. En op hun reizen in stilte vonden ze schatten, inzichten, nieuwe manieren van zijn voor hun eigen welzijn én de welvaart van anderen. Uiteindelijk voelden deze zieners zich inderdaad overvloedig en ‘compleet’ in het kunnen doorkruisen van zowel het energetische als fysieke rijk, en kundig in het verkrijgen en voorzien in wat ze dan ook nodig hadden op deze reis van bewustzijn genaamd het leven. De kracht om hierbinnen te creëren en manifesteren ligt in onze eigen handen, en in die van de Spirit.


'Een ziener moet het gevoel cultiveren dat hij alles heeft wat nodig is voor de extravagante reis die zijn leven is. Wat voor een ziener telt is dat hij leeft. Leven op zich is voldoende, zelf verklaarbaar en compleet.'

Don Juan Matus, geciteerd door Carlos Castaneda in een ander boek 'Kennis en Macht'.


Ziehier enkele video's van de Magische Passen:



Zie ook www.stichtingmot.nl
Graag verwijzen wij ook naar www.lifefocus.bewww.thealchemyoflove.org,Het 'Alchemie van de Liefde' team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten