vrijdag 13 oktober 2017

Kambo

De Phyllomedusa Bicolor.
Dit is de Latijnse naam voor een kleine, groene kikker die de leverancier is van een zeer krachtig medicijn. Lokaal is hij bekend onder de naam Kambô of sapo, wat een algemene naam voor “kikker” is. Hij komt eigenlijk alleen voor in het Amazonegebied van Peru en Brazilië. Al eeuwenlang gebruiken indianen het slijm van de kikkerhuid voor heling, maar ook voor succes bij de jacht of tegen luiheid. Voor sommigen is dit het enige middel dat bij ziekte gebruikt wordt, omdat zij er vrijwel alles mee kunnen behandelen. De uitscheiding van de Kambô wordt meestal ’s nachts verzameld door ervaren jagers. De indianen praten met de kikker, leggen hem uit waar zij hem voor nodig hebben en lokken hem naar zich toe. De kikker wordt “gemolken”: hoe meer je hem “aait”, hoe meer afscheiding er komt. Deze afscheiding wordt verzameld op een stuk hout, waarop het droogt en kristalliseert. Zodoende kan het bewaard worden en eventueel getransporteerd naar andere gebieden.

Onderzoeken tonen aan dat de behandeling een zeer gunstige invloed heeft op o.a. hoofdpijn, diabetes, darmproblemen, nierstenen, huidaandoeningen, infecties van de luchtwegen, ziekten van hart- en bloedvaten, reumatische aandoeningen, kanker, glaucoom, verslavingen, depressie en angsten. De persoon die een kambobehandeling ondergaat drinkt op korte tijd zo’n 2 liter water. Een “cipo de brasa”, een bepaalde liaansoort, wordt in het vuur gehouden tot het gaat branden. Met het rode puntje ervan worden gaatjes gebrand in de huid. Op elk wondje wordt iets van de gekristalliseerde uitscheiding gelegd, waardoor direct effect optreedt. De huid wordt rood en er ontstaat een sensatie van hitte. Enige minuten later ontstaat het omgekeerde effect, een “wasmachine-effect”: de persoon wordt bleek, krijgt het koud en meestal ontstaan er buikkrampen, vaak gepaard gaande met overgeven van geel galvocht en diarree. Vervolgens is het afhankelijk van de ziekte waaraan iemand lijdt, hoe lang de werking door gaat en naar welke gebieden het sap trekt. Het is zo dat het gedronken water door de cellen werd opgenomen samen met het kamboprodukt. De kambomoluculen omhullen in de cellen virussen, bacteriën en andere toxines en worden dan tijdens het “wasmachine-effect” met kracht en via osmose door de celwand geslingerd. Het is dan dat de zuivering, een sterke detoxificatie van de lever, plaatsvindt.

Het slijm van de kikker werkt enorm versterkend op het immuunsysteem, als gevolg waarvan vele ziektes in korte tijd verdwijnen. Maar het effect hoeft niet beperkt te blijven tot fysieke manifestaties. Sommige mensen ervaren spirituele inzichten, of horen de kikker “praten” en antwoord geven op vragen die ze hebben. Mediums gebruiken het om hun waarneming verder te openen. Volgens de sjamanen zorgt de kikker ervoor dat het hart op de juiste manier gaat werken, zodat alles weer gaat stromen. Wat de Kambô doet, noemen de indianen “tirar de panema” waarbij “panema” zoiets is als “bad luck”, datgene wat maakt dat niets goed gaat, dat je die baan niet krijgt, of geen geluk hebt in de liefde. Wij zouden het misschien “slecht karma” noemen of je kan ook zeggen dat het de donkere wolken uit onze lichtgevende aura weghaalt. De Kambô trekt de “bitterheid” eruit, het verdriet en de depressie. Het gevolg van de behandeling is een gevoel van zuiverheid, verlichting, rust, ontspanning en vooral hernieuwde kracht en veel energie.

Voor méér info: info@thealchemyoflove.org - www.theacademyoflove.org



Geen opmerkingen:

Een reactie posten